HABERLER

KTO Meclisinde Arabuluculuk Merkezi Hakkında Bilgilendirme yapıldı.


02 Ekim 2019

Konya Ticaret Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi  Divan Kurulu üyesi Av. & Arb. H. Murat Güçlü tarafından KTO Meclisinde;  Konya Ticaret Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi ve ARABULUCULUK hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Meclis heyetine öncelikle arabuluculuk müessesesi hakkında genel bilgi verilmiştir. Arabulcululuğun kökünün ahi geleneğimizden geldiği, tarafların özgür iradeleriyle aralarındaki ihtilafları barışçıl bir yolla çözmelerine imkan veren bir sistem olduğu belirtilmiştir. Bu sistemin özellikle işçi işveren uyuşmazlıklarında son derece başarılı sonuçlar aldığı, dava ve ihtilaf sayısında büyük düşüş yaşandığı bunun getirdiği güvenle ticari uyuşmazlıklar için de arabuluculuğa başvurunun dava ön şartı haline getirildiği ifade edilmiştir.

Bu meyanda Konya Ticaret Odası bünyesinde başta ticari ve iş uyuşmazlıklarının hem arabuluculuk yoluyla çözülmesi hem de arabulucuların ticaret ve iş hukuku konularında nitelikli ve yetkin kişilerden oluşmasına gayret edildiği, bu konuda iş dünyasına hizmet vermek için bu merkezin kurulduğu bilgisi verilmiştir. Arabuluculuk sonrası merkezin alternatif uyuşmazlık çözüm yollarından bir diğeri olan Tahkim hususunda da çalışmalarına başladığı ve titizlikle çalışmaların sürdüğü belirtilmiştir. Hem Konya Ticaret Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi  hem de arabuluculuk ve tahkim müesselerinin yararlı ve işlevsel olabilmesi için iş dünyasının desteği gerektiği ifade edilerek konuşma sonlandırılmıştır.